23948sdkhjf

Olssons i Ellös grundare Carl-Hugo "Kaj" Olsson har lämnat oss

Med djup sorg meddelar Olsson Parts att deras grundare och pionjär inom traktor- och reservdelsbranschen, Carl-Hugo "Kaj" Olsson, har avlidit vid 93 års ålder.

Carl-Hugo "Kaj" Olsson, grundaren av Olsson Parts, har tragiskt nog gått bort. Detta bekräftas av Ollson Parts, som meddelar att Kaj hastigt insjuknade och avled vid en ålder av 93 år. Kajs bidrag till entreprenadbranschen i Sverige är omfattande och har varit en inspirationskälla för många. Även om han själv aldrig ville se det som att han uträttat något märkvärdigt i sitt liv.

Men jag är ju en gammal bondpojk och då är man van vid ordning och reda. Man ska arbeta och inte slarva, brukade Kaj säga.

Kajs karriär började med utbildning vid SLU Alnarp och fortsatte med arbete på Volvos traktoravdelning i Göteborg. År 1957 tog Kaj det avgörande steget att starta CH Olsson Entreprenad AB.

Företaget, som initialt fokuserade på traktorförsäljning, utvidgade så småningom sin verksamhet till reservdelsförsäljning. Under 70-talet växte företaget ytterligare, med en utbyggnad av verkstaden och en flytt till nya lokaler utanför Ellös samhälle.

Kaj, som var en familjeman, delade sin tid mellan Göteborg och gården i Köperöd. Hans vision och ledarskap gjorde det möjligt för företaget att expandera internationellt, med en e-handelsverksamhet som idag sträcker sig över Norden och Tyskland.

Trots att Kaj tog ett steg tillbaka i slutet av 90-talet, fortsatte han att vara en central figur i företaget. Hans dagliga närvaro och förmåga att engagera sig med alla anställda, oavsett deras position, gjorde honom till en mycket uppskattad person.

Olsson Parts, som idag är ett globalt företag, vittnar om Kajs livsverk och hans betydande inflytande. Han sörjs av sina tre söner, barnbarn, barnbarnsbarn och hela Olsson-familjen, en grupp på över hundra personer. Kaj kommer att bli djupt saknad av många, både inom och utanför företaget.

Olsson Parts

Olsson Parts (Olssons i Ellös AB) står för erfarenhet, kunskap och kvalitet. Det har man gjort sedan 1957 när Kaj Olsson grundade företaget. Idag är företaget branschledande i Norden och levererar reservdelar och utrustning till traktorer och entreprenadmaskiner samt till dieselmotorer. Huvudkontoret ligger i Ellös på Orust där ett hundratal personer hanterar mer än 30 000 olika artiklar med hjälp av modern och väl utvecklad lagerlogistik.

www.olssonparts.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359