23948sdkhjf

Boliden har fått sina klimatmål godkända

"Beskedet visar att vi är på rätt väg och ger oss ytterligare kraft mot vår vision att bli den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen."

Bolidens klimatmål har validerats och godkänts av SBTi, Science Based Targets initiative. Det gör Boliden till ett av de första gruv- och metallföretagen i världen att valideras av SBTi.

Klimatmålen innebär reducerad klimatpåverkan, i scope 1 och 2, med 42 procent fram till 2030, från 2021 års nivå. 

– Beskedet visar att vi är på rätt väg och ger oss ytterligare kraft mot vår vision att bli den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen. Elektrifiering och processutveckling i verksamheten kommer innebära successiva utsläppsminskningar och leda fram till vårt mål 2030. Detta samtidigt som våra basmetaller såsom koppar, zink och nickel är helt nödvändiga för att fasa ut fossila bränslen i samhället, säger Åsa Jackson, vice vd på Boliden.

Under 2022 och 2023 har Boliden lanserat flera produkter med lägre klimatpåverkan än det globala genomsnittet. Däribland koppar, zink och bly.

Science Based Targets initiative:

Science Based Targets initiative (SBTi) är ett partnerskap mellan Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) och World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi driver ambitiösa klimatåtgärder inom den privata sektorn genom att göra det möjligt för företag att sätta upp vetenskapsbaserade mål för minskning av växthusgasutsläpp.

SBTi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093