23948sdkhjf

Arbetsmiljöverket ska knacka på oftare - och utan förvarning

Fler kontroller på plats ute på byggena, besök som inte aviseras i förväg, ska intensifiera arbetet mot dödsolyckor.

Regeringen meddelade i slutet av förra veckan att Arbetsmiljöverket får i uppdrag att genomföra fler oanmälda fysiska inspektioner av arbetsplatser.

– Det senaste året har dödsolyckor på arbetsplatser ökat och regeringen ser att vi behöver agera. För att intensifiera arbetet mot dödsolyckor kan vi idag presentera nyheten att Arbetsmiljöverkets verksamhet kommer riktas mot fler fysiska, oanmälda inspektioner på arbetsplatser, förklarade biträdande arbetsmarknadsminister Paula Brandberg (L) på pressträffen.

– Det är en fruktansvärd utveckling, alla samhällsbyggare ska vara trygga på jobbet. Ingen ska dö på sitt arbete, sadeJohan Pehrson (L).

Nyheten välkomnas av Byggföretagen.

– Byggföretagen välkomnar fler oanmälda arbetsplatskontroller. Vi vill även se lättnader i sekretesslagstiftningen för att myndigheter ska kunna dela mer information med varandra. Möjligheten till kontroll och uppföljning är grund­läggande för att identifiera oseriösa aktörer på arbets­marknaden, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078