23948sdkhjf

Komatsu expanderar med två nya hjulgrävare

Komatsu, japansk tillverkare av bygg- och gruvutrustning, introducerar två nya hjulgrävmodeller, PW168-11 och PW198-11.

Generalagenten Söderberg & Haak meddelar att Komatsu nyligen lanserat sina två senaste tillskott till hjulgrävarfamiljen, PW168-11 och PW198-11. Dessa modeller är designade för att erbjuda effektivitet och mångsidighet på arbetsplatser, särskilt i projekt där begränsat utrymme är en faktor.

PW168-11 och PW198-11 är framtagen för att möta specifika kundbehov. Deras kompakta storlek underlättar transport till och från byggarbetsplatser. De nya maskinerna kan transporteras utan behov av specialutrustade låglasttrailers tack vare en transporthöjd på 3,1 meter. Den korta bakre överhänget, 1,85 meter för PW168-11 och 1,9 meter för PW198-11, gör dem lämpade för arbete på trånga platser.

Dessa modeller drivs av 4-cylindriga Komatsu-dieselmotorer på 110 kW (PW168) respektive 129 kW (PW198), vilka uppfyller EU:s aktuella Stage V-emissionsstandarder. Motorerna levereras med HVO-diesel som standard. En optimerad bomkonstruktion och bakre motorplacering bidrar till en betydande lyftkapacitet.

Användarvänligheten framhävs med en ny stol som erbjuder både flerstegsventilation och uppvärmning. Stabiliteten i båda modellerna förstärks genom en låg tyngdpunkt, och funktioner kan styras via joystickar. Fyra kameror med fågelperspektiv ger helhetsöversikt.

PW168-11 och PW198-11 är kompatibla med olika tiltrotatorsystem och 3D-styrningssystem. Maskinerna erbjuder även tillval som joystickstyrning och redskapskontroll.

Komatsu-dieselpartikelfilterna kräver byte först efter 8 000 timmars användning. Avgasreningen sker automatiskt och påverkar inte maskinens arbetsflöde. Söderberg & Haak uppger att underhållspunkterna är centralt placerade och lätt åtkomliga, vilket förenklar underhållsarbetet. Dessutom möjliggör den trådlösa Komtrax övervakningen enkel uppföljning av maskinens funktioner.

Om Komatsu

Komatsu är en världsledande tillverkare och leverantör av utrustning, teknik och tjänster för bygg-, gaffeltrucks-, gruv-, industri- och skogsmarknaden. I nästan ett sekel har Komatsu utrustningar och tjänster använts av företag över hela världen för att utveckla modern infrastruktur, utvinna grundläggande mineraler, underhålla skogar och introducera innovativ teknik och konsumentprodukter. Företagets globala service- och distributörsnätverk ger ett tryggt stöd till alla kunder världen över, med hjälp av data och senaste teknik förbättras oupphörligt säkerheten och produktiviteten samtidigt som prestanda optimeras.

www.sodhaakentreprenad.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078