23948sdkhjf

Huddig och Staffare rycker in

Företagen står redo när försvaret behöver hjälp att blåsa nytt liv i sina 1970-talsvagnar."Det känns stort för oss att Huddigs teknikhöjd och innovationsförmåga kommer till nytta i det här gemensamma bolaget".

Försvaret tänker rusta upp några av sina äldre bandvagnar – modellerna 206 och 208 köptes in i slutet av 1970-talet och ska nu renoveras upp för att kunna förlänga livstiden med 15 år.

– Remo-projektet på bandvagnarna är något Försvarsmakten är i stort behov av och som är efterlängtat sedan länge. Det är känns bra att göra skillnad och bidra till att stärka Sveriges försvarsförmåga, säger Albin Karlsson, systemingenjör FMV.

Uppdraget att byta drivenheter har gått till Nordic Terrain Solutions AB, NTS.

NTS ägs av Svekon, Granit Teknikbyrå, Huddig, Staffare och Swedish Power Improvement och tanken nu är att sätta samman projektteam består av experter från respektive bolag.

– Det känns stort för oss att Huddigs teknikhöjd och innovationsförmåga kommer till nytta i det här gemensamma bolaget, säger Lars Lindahl, vd på Huddig.

– Vi är stolta över att ha fått detta förtroende. Tillsammans med Huddig och de övriga bolagen blir det möjligt, säger Lars Staffare, vd för Staffare.

Kontraktet, som uppges vara värt 820 miljoner kronor, omfattar byte av motor och växellåda på 800 bandvagnar, med option på ytterligare upp till 250 stycken.

I uppdraget ingår även verktyg och reservdelar, utbildning av förare och tekniker samt uppdatering av befintlig dokumentation.

– Vi ser fram emot nästa fas i projektet och att tillsammans med NTS genomföra uppdraget så effektivt och smidigt som möjligt för Försvarsmakten, säger Helena Nyberg, projektledare FMV.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.515