23948sdkhjf

Nytta och nöje med gamla växellådor

29 gymnasieskolor tävlade om att få chansen - sju lyckliga vinner ska nu ta sig an ett gäng gamla växellådor.

När KGK/Autoexpertens ZF-verkstad hade ett antal gamla bussväxellådor liggande så anordnades en tävling i samarbete med Motorbranschcollege.

29 certifierade gymnasieskolor tävlade om de sju uttjänta växellådorna, som är en fantastisk resurs i utbildningen.

Skolorna skulle publicera en bild i sociala medier samt motivera varför just deras skola skulle föräras en ZF Ecomat 6HP602 automatisk buss-växellåda.

En av vinnarna var Ystad Gymnasium och eleven Amanda Almkvist, som pluggar till lastbilsmekaniker, är glad över vinsten.

– Vi kommer att få lära oss hur den fungerar genom att plocka isär den och sedan sätta ihop den igen. Det gynnar oss i våra studier, säger hon i ett pressmeddelande.

Ystad Gymnasium har precis fått sin vinnarlåda och kommer snart att börja jobba med den.

– Jag har alltid haft intresse för fordon och bilar. Det är viktigt att välja något man trivs med. Därför valde jag det här programmet. Det passar med mina intressen, säger Amanda på frågan om varför hon sökte till fordons- och transportprogrammet.

Hon är hoppfull inför framtiden och tror att hon kommer att få ett jobb i branschen då det finns så många jobbmöjligheter.

Jag har alltid haft intresse för fordon och bilar. Det är viktigt att välja något man trivs med. Därför valde jag det här programmet. Amanda Almkvist.

– Jag visar intresse och jag visar att jag vill arbeta. När jag har gått klart min gymnasieutbildning hoppas jag bli en välutbildad lastbilsmekaniker, säger Amanda Almkvist.

Gymnasieskolorna som vann: Ystad Gymnasium, Lars Kaggskolan Kalmar, Kungsmadskolan Växjö Kommun, Örnsköldsviks Gymnasium, Rönnowska skolan Helsingborg, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla Östersund och Björknäsgymnasiet i Boden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156