23948sdkhjf

Miljardbygge på Kungsholmen

Den nya fastigheten Olivin omfattar cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ligger längs med Lindhagensgatan.

Skanska har offentliggjort planer på att investera cirka två miljarder kronor i uppförandet av en ny kontorsbyggnad, Olivin, i Lindhagenskvarteren på västra Kungsholmen i Stockholm.

Den nya fastigheten Olivin omfattar cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ligger längs med Lindhagensgatan. Den kommer att inrymma restaurang och andra servicefunktioner på gatuplanet och uppförs i vackra och hållbara material med varierande höjder som ansluter väl till den omkringliggande bebyggelsen.

Skanska uppger att västra Kungsholmen har under senaste tjugo åren utvecklats kraftigt och utgör numera ett av Stockholms mest attraktiva lägen för arbete och boende med goda kommunikationer, blandad bebyggelse och god service. Lindhagenskvarteren, där kontorsbyggnaden Olivin ingår, utgör sista pusselbiten för att fullborda västra Kungsholmen och omfattar totalt cirka 90 000 kvadratmeter nya kontor.

Olivin kommer att certifieras med ambitionen att uppnå LEED Platinum och NollCO2. Delar av stommen planeras att byggas i trä och byggnaden har ett entréplan med utrymmen för friskvård, cykelparkering med mera.

Byggnadsarbetet inleds under första kvartalet 2024 och kontorshuset planeras att stå klart under det fjärde kvartalet 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079