23948sdkhjf

”Nästan lite Klondykekänsla”

Norra Sverige har dragit till sig ytterligare ett bolag. ”Det finns ju hur mycket som helst att ta itu med här i Malmfälten.”

2022 omsatte Fimpec nästan 450 miljoner kronor. Konsultbolaget har 420 anställda specialister, främst i Finland och Sverige, och verkar inom projektledning och projektering av infrastrukturprojekt, fastigheter och byggprojekt inom energi- och industrisektorn.

Nu riktar Fimpec blicken mot norra Sverige. Företaget etablerar ett kontor för Malmfälten, med bas i Kiruna. 

Michael Uhland och Helena Oja har rekryterats för uppgiften, båda beskrivs som mycket erfarna, med god lokalkännedom och ett utvecklat kontaktnät.– Det finns ju hur mycket som helst att ta itu med här i Malmfälten. Den stora samhällsomvandlingen i det nya Kiruna, alla eftertraktade jordartsmetaller som finns i området och inte minst all infrastruktur som behövs till allt detta, säger Michael Uhland, team ledare Malmfälten, Fimpec AB.

– Det är lite som att starta eget. Mycket är upp till oss när det gäller att bygga upp den lokala närvaron. Det betyder stor frihet men också ansvar för att det blir bra. Det ser också mycket bra ut. Nästan lite Klondikekänsla med allt som händer i Malmfälten, säger Helena Oja, projekt- och projekteringsledare för Fimpec i Malmfälten.

Det nya kontoret inordnas i Fimpecs affärsområde Norra Sverige.

– Vi fick en möjlighet att bygga upp Fimpecs närvaro i Malmfälten med två drivna personer som vi känner sedan tidigare och som tillsammans har sextio års erfarenhet av byggande och är kända och respekterade i området. En sådan chans kunde vi inte missa, säger Leif Hedlund, Direktör för Fimpec i Norra Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064