23948sdkhjf

”En slagslåtter är så mycket mer än vad som syns utifrån”

Trejon har fyllt en lucka i utbudet - en ny kraftfull slagslåtter med dubbelchassi och hög kapacitet utlovas.

Trejons grönyteprogram har fått ett nytt tillskott, en slagslåtter från italienska Berti.

– Varumärket Berti är kanske det mest kända av alla när det gäller slagslåtter i Sverige och vi har och har haft ett brett utbud av modeller. Trots det har vi och Berti sett att vi saknat en modell mellan vår storsäljare EKR-S och den kraftiga Dual modellen. Den lilla luckan är nu fylld med denna nya Bimax modell, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Slagslåttern finns i tre arbetsbredder 250, 280 och 300 centimeter. Enligt Trejon är de avsedda för medelstora traktorer med en storlek upp till cirka 130 hästkrafter.

Den nya modellen ska enligt Trejon passa in bra mellan EKR-S och DUAL-modellerna. Företaget utlovar en kraftfull maskin med hög kapacitet för effektiv hantering av stora mängder växtrester.

Den ska dessutom ha en robust konstruktion för krävande arbetsförhållanden, förklarar Trejon som bland annat noterar att slåttermaskinen har ett dubbelchassi som dessutom är något rymligare runt intag och utlopp.

– En slagslåtter är så mycket mer än vad som syns utifrån, denna modell kommer med ett kraftigt dubbelchassi i strenx-stål exempelvis. Med ett dubbelchassi så har maskinen alltså en yttre chassiplåt som ger stabilitet och finishen utåt, samt en inre chassiplåt runt rotorn som fungerar som motlägg för bearbetningen. Det är också detta inre lager som tar upp smällar och därmed skyddar maskinens yttre mot påverkan, säger Johan Schols.

Slagslåttern ska kunna utrustas med Bertis tunga hammarslagor alternativt Y-knivar förklarar Trejon som uppger att modellen kommer finnas tillgänglig i Sverige under våren 2024.

Berti Bimax slagslåtter

  • Dubbelchassi: Hela maskinen har ett dubbelchassi av dubbla plåtar i Strenx-stål, detta ska ge ytterligare stabilitet och hög finish.
  • Hydraulisk sidoförskjutning: Med en standardhydraulisk sidoförskjutning på 57 centimeter ska öka flexibiliteten och precisionen.
  • Automatisk remspänning: Grundutrustad med automatisk remspänning, ska förenkla underhållet och säkerställa driften.
  • Dubbelt trepunktsfäste: Enkel omställning mellan front- och bakmontering ska möjliggöras av ett dubbelt trepunktsfäste.
  • Kraftig bakre stödrulle: En robust bakre stödrulle, nära rotorn, beskrivs som självrengörande, något som ska förbättra kapaciteten att hantera stora mängder växtrester.
  • Anpassningsbar PTO: Standardutrustad för 1 000-varvs PTO men kan enkelt ställas om för drift på 540-varv.
  • Mångsidig hantering: Slagslåttern ska kunna klara vegetation upp till sex centimeter i diameter, vilket enligt Trejon gör den idealisk för olika grönytehanteringsbehov.

Källa: Trejon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076