23948sdkhjf

82 nya byggutbildningar har beviljats

Beslutet innebär både helt nya utbildningar och fortsatta medel till befintliga utbildningar som bland annat anläggningsdykare, byggnadsingenjör ROT och anläggningsingenjör. 

82 nya utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik har nyligen beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan – en ökning med elva procent jämfört med förra året.

Beslutet innebär dels fortsatta medel till befintliga utbildningar som bland annat anläggningsdykare, byggnadsingenjör ROT och anläggningsingenjör. Men det tillkommer även helt nya utbildningar. På fem orter i landet kommer nu utbildningen platschef hållbar produktion finnas.

– Det här är viktiga och välkomna besked. Branschen hade ett tufft 2023 vilket ställer allt högre krav på rätt kompetens och utbildning. Vår förhoppning är att utbildningarna ska rusta vår bransch för när framtidens byggande tar fart, säger Elin Kebert, expert kompetensförsörjning på Byggföretagen i ett pressmeddelande.

Sundsvall är en av de platser som får en ny utbildning. Något som är efterlängtat i och med de många projekt som pågår och planeras i norra Sverige.

– Det är mycket glädjande att vi nu kommer kunna dra igång en byggledarutbildning i Sundsvall. Det har vi kämpat för i flera år. Västernorrland expanderar och det är flera stora projekt på gång för framtiden. Våra medlemsföretag blev väldigt besvikna när vi fick avslag förra året, säger Towe Emtfeldt Ersson, företagsrådgivare arbetsgivarfrågor och kompetensförsörjning på Byggföretagen i Sundsvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079