23948sdkhjf

NCC bygger i Skellefteå

I mars sätts skopan i backen på en 55 000 kvadratmeter stor fastighet.

DB Schenker ska få en ny och toppmodern anläggning i Skellefteå, enligt ett pressmeddelande vankas det till exempel automatiserad paketbana och automatisk vägning samt mätning av gods.

Trafikbolaget NP Kågström, ett dotterbolag till Schenker Property Sweden, har gett NCC uppdraget att bygga på den 55 000 kvadratmeter stora fastigheten. Anläggningen kommer att bestå av två byggnader, en huvudbyggnad – med terminalhall, markhall, paketbilshall och kontor, samt en byggnad med sprinkler- och miljörum.

Markarbetena ska inledas i mars och byggnationen senare i vår. Kontraktet uppges vara värt 130 miljoner kronor och det hela ska vara klart i maj 2025.

–Det är kul när vi får samarbeta och bidra med kompetens från flera affärsområden inom vår verksamhet i ett projekt. Vi ser vår lokala närvaro som en självklar förutsättning för att kunna hantera stora entreprenader som denna och samtidigt leverera enligt DB Schenkers högt uppsatta miljö- och hållbarhetsmål, säger Johan Jarl, projektutvecklare på NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.155