23948sdkhjf

Söderberg & Haak expanderar med ny anläggning

Söderberg & Haak Maskin AB och Komatsu har tillsammans kommit fram till expansion i storstadsregionerna.

För att möta marknadens krav i framtiden har Söderberg & Haak gjort bedömningen att en större del av slutkundsförsäljningen behöver göras i egen regi. Företaget uppger att i takt med att entreprenadkundernas krav ökar så krävs det mer direktkontakt med tillverkaren både i affärsskedet och för att kunna genomföra alla lokala anpassningar som krävs för att passa den svenska marknaden.

Söderberg & Haak har sedan tidigare fullserviceanläggningar i Skåne och i Göteborg, och nu väljer man även att starta upp på nytt i egen regi i Mälardalen.

Detta innebär att man avslutar samarbetet med Traktor Nord, som är den nuvarande återförsäljaren i Mälardalen.

– Traktor Nord är en stark aktör i Mälardalen och har på deras tre anläggningar gett regionens entreprenadkunder en god service på för- & eftermarknad. Det är med stor respekt som vi tagit beslutet att starta upp i egen regi i Stockholm med tanke på vårt samarbete med Traktor Nord som vi har idag, säger Gustaf Thuresson, vd för Söderberg & Haak Maskin AB.

Söderberg & Haak startar upp sin verksamhet 1 mars 2024 och har nu ett antal personer i Mälardalsregionen som står redo att axla den nya utmaningen.

Traktor Nord släpper exklusiviteten av varumärkena Komatsu och Bomag från 1 mars 2024 och samarbetet avslutas 5 juni 2024.

Det står inte klart än vart Söderberg & Haak startar upp sin nya anläggning, men det kommer att bli en fullserviceanläggning med fokus på Komatsu och Bomag. Förmodligen kommer den vara placerad i norra Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097