23948sdkhjf

Så maxar du eldrivna maskiner på vintern

Här följer några av Swecons bästa tips för att optimera kompakta eldrivna maskiners prestanda under vintern.

En omtalad fråga är hur elektriska entreprenadmaskiner påverkas när temperaturen sjunker. Precis som med vilket fordon eller maskin som helst där hyttvärmen är på, så påverkas energiförbrukningen. I dieseldrivna maskiner kommer detta givetvis att vara bränsleförbrukningen och för elmaskiner är det batteritiden som påverkas.

Swecon uppger att med Volvo CE:s eldrivna anläggningsmaskiner kan du lita på att du har kraften och prestandan för att få jobbet gjort även i minusgrader.

Sju tips för att optimera prestandan hos din elektriska entreprenadmaskin:

1. Förvara maskinen inomhus över natten när temperaturen sjunker

Om möjligt rekommenderar Swecon att du förvarar din maskin inne över natten när det blir kallt för att förbättra batteriernas prestanda. Att förvara maskinen utomhus kan innebära att batteriet tar slut lite snabbare.

2. Ladda inomhus

Precis som din mobiltelefon gillar din maskins batteri att vistas inom ett visst temperaturintervall för att ladda effektivt. När det är kallt har jonerna i litiumjonbatteriet svårare att flytta runt så laddningen kan ta längre tid. Av denna anledning, när det är möjligt, ladda din eldrivna maskin inomhus när temperaturen sjunker.

3. Värm upp din maskin innan arbetet

Använd Swecons programmerbara tillval för hyttvärme för att värma upp hytten innan du börjar arbeta. Detta värmer också upp batteriet vilket underlättar prestandan. Gör detta medan maskinen fortfarande är ansluten och laddas, och den kommer inte att använda någon el från batteriet. Du kan även göra detta om din maskin laddas inomhus, så att den är redo att användas när du önskar.

4. Välj rätt redskap för jobbet

För att maximera prestandan är det viktigt att använda rätt redskap. Du kan använda samma redskap på Swecons elektriska hjullastare som på dieseldrivna maskiner och Swecon uppger att det är enkelt att byta mellan de olika redskapen.

5. Belysning på och arbete i mörker

Belysningen och det roterande varningsljuset på Swecons elektriska hjullastare är av typen LED, vilket innebär att de bara använder en liten mängd ström. Här rekommenderas att alltid ha lamporna tända när du använder maskinen. Kom bara ihåg att släcka lamporna när maskinen inte är i drift.

6. Använd vinterdäck

Swecon erbjuder vinterdäck som tillval på våra eldrivna hjullastare för att säkerställa maximalt grepp under vinterförhållanden och för att förlänga däckets livslängd. 

7. Inspektion och underhåll

Bortsett från en visuell inspektion vid behov, finns det inget att serva på de elektriska komponenterna på en eldriven maskin, vilket gör service och underhåll mycket enklare, enligt Swecon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095