23948sdkhjf

INTERMAT: Engcon lockar med smidiga tiltrotatorer

Engcon står redo att erövra nya marknader – och att tillfredsställa de gamla. På Intermat kommer man att förklara hur kunden spar både tid och pengar genom att använda tiltrotator.

Paris. Engcon tar med sig sin nya generation tre till Intermat. Tiltrotatorerna är redan visade i Norden men företaget satsar nu på marknader i övriga Europa – inte minst i Frankrike.

– Tiltrotatorerna i generation tre är smidigare än tidigare, med fler sensorer – nu får systemet mer information så att man vet exakt hur mycket hydraulik som krävs, det innebär också att bränsleförbrukningen sjunker, säger Patrick Regnier, Engcons general manager för Frankrike.

Han noterar att det också kommit ny mjukvara som innebär att appen, som tidigare bara fungerade för androider, nu kan användas även på iphone.

– Det har blivit väldigt populärt, inte minst för att föraren kan ha sina egna inställningar i appen.

Tiltrotatorer är en stapelvara i Norden, intresset har inte varit lika stort i andra delar av världen men det är på gång, förklarar Patrick Regnier.

– I Norden är det 90 procent som har tiltrotator, på den franska marknaden är det tio procent men det finns skillnader – i norra delen av landet är maskinerna ofta välutrustade.

Hans argument för att förmå fransmännen att prova är främst att det spar tid – och därmed även pengar.

– Det blir en tidsbesparing på 20 procent.

Franska Engcon ser behovet av att nå entreprenörerna på ett djupare plan.

– Vår slogan är "Change the world of digging", slutanvändarna måste förändra sitt sätt att arbeta – de har mycket att vinna på att använda tiltrotatorer.

Vi har en ny fabrik i Strömsund – när ökningen kommer kan vi leverera.

Engcon startade sin franska resa 2002, då sålde man kanske ett par maskiner om året. Efter 20 år har man kommit en bra bit på vägen men man ser fortfarande en enorm potential, förklarar försäljningschefen Benoit Debarnot.

– Det säljs 15 000- 17 000 maskiner i storleken 1,5 – 6 ton, det finns mycket att hämta, säger han.

Om kakan växer finns det alltså mycket att hämta och fransmännen slår fast att Engcon står redo.

– Vi har en ny fabrik i Strömsund – när ökningen kommer kan vi leverera.

Nämnas kan också att Engcon kommer att visa sin nya generation S60 snabbfästen, med ett låssystem försett med marktryckssensor och ett varningssystem som arbetar med både visuella och ljudliga varningssignaler.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078