23948sdkhjf

INTERMAT: Leica ser nya möjligheter

Maskinstyrning kan spela en viktig roll i kampen för att minska koldioxidutsläppen. Leica tänker visa hur på Intermat.

Paris. Jättemässan Intermats tema är minskade koldioxidutsläpp och Leica Geosystems tar därför chansen att visa hur eldrivna maskiner – som ofta arbetar inomhus eller i andra trånga utrymmen – kan dra nytta av maskinstyrning som inte behöver hjälp av satelliter.

– Vi använder ett optiskt system i stället, det har funnits förut men är nytt för elmaskiner, säger Thomas Bonvalot, försäljningsansvarig för Leica Heavy Construction i Frankrike.

Systemet kan guidas till exempel av totalstationer och Leica planerar att demonstrera vilken kapacitet som finns, förklarar han.

Tanken är också att upplysa besökarna om vilka möjligheter maskinstyrning innebär även när det gäller att minska utsläppen.

– Maskinstyrning är lite underskattat, med maskinstyrning slipper man göra jobbet två gånger; det blir rätt från början och där minskar bränsleförbrukningen, säger Thomas Bonvalot.

Maskinstyrning kan också spela en viktig roll för elmaskiner, förklarar han.

– Många är rädda för att elmaskiner inte ska kunna jobba en hel arbetsdag. Med maskinstyrning utnyttjas batteriet smartare och räcker längre.

Intermatmontern ska inte bli ett ”museum” med stillastående objekt, besökarna ska få se hur det fungerar och vilken betydelse produkterna kan få för en entreprenörs dagliga liv, förklarar Thomas Bonvalet.

– Vi har en bred portfölj med produkter för många sektorer.

Han noterar att behoven i Sverige och Frankrike skiljer sig åt.

– I Sverige och Norden är användarna på en mer avancerad nivå, vi kommer att ha experter i montern som ska kunna möta både deras behov och de som inte kommit lika långt.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062