23948sdkhjf

INTERMAT: Volvo tar med sig kompisarna

Volvo har fossilfritt i tankarna när de landar i Paris – samarbete, teknik och framtidens produkter ska visas upp, företaget utlovar också några överraskningar.

Paris. I vår är det dags för stormässa i Paris igen, Intermat arrangeras för första gången sedan 2018 och Volvo CE tänker ta fasta på ett av mässans teman: att minska utsläppen av koldioxid och fasa ut de fossila bränslena.

– Vi ska visa upp våra produkter för detta, och visa hur olika tjänster kan hjälpa kunderna minska sitt koldioxidavtryck, förklarade Volvos CE:s representant på en pressträff tidigare i vår.

Volvo har en 1 500 kvadratmeter stor monter på Intermat och företaget utlovar flera innovationer, några av dem finns redan – andra ska avslöjas först på mässan.

Volvo CE tar bland annat med sig sin Volvo EC230, den eldrivna 23-tonnaren som vi hälsade på i höstas, elhjullastaren L120 electric och flera av de kompakta elmaskinerna (bland dem EC18 Electric).

Dumperprototypen HX04, som drivs av vätgasbränsleceller, ska också kunna beskådas. Produkten kan ses som ett bevis för något Volvo CE har hävdat länge – att de ser behovet av flera parallella tekniker; det räcker inte bara med eldrift och biobränslen.

Eldrivna maskiner i all ära – utan tillgänglig el står de still. Volvo CE tänker därför visa upp sina laddningslösningar och mobila kraftenheter för både lättare och tyngre maskiner samt fordon för fjärrtransporter.

Företaget kommer också att lyfta fram olika produktivitetstjänster, till exempel Connected Map och Task Manager och dess Equipment as a Service-modell. Man vill också berätta mer om olika reservdels- och tillgänglighetstjänster, och olika finansieringslösningar.

Tanken är också att visa upp hur samarbeten och partnerskap är ett viktigt verktyg i arbetet för en fossilfri framtid.

Målet är att vara fossilfria 2040 och enligt Volvo CE ska företagets produkter och tjänster stå sida vid sida med de 100 procent elektriska lösningarna från Volvo Lastvagnar och Volvo Penta, tanken är att eldrivna anläggningsmaskiner ska fungera sömlöst med elektriska lastbilar och stödas av pålitliga laddningslösningar.

Intermat arrangeras i Paris 24-27 april.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08