23948sdkhjf

Nya robotar från Brokk - färre kablar och mer körglädje utlovas

Uthållighet och intelligens utlovas när Brokk lanserar nya robotar, plusmodellerna ska kunna göra jobbet både snabbare och säkrare förklarar företaget.

Svenska Brokk har tagit fram en ny generation rivningsrobotar. Serien Brokk Smartpower plus lanseras på World of Concrete som arrangeras just nu i Las Vegas.

Två modeller visades upp på mässan: Brokk 170+ och Brokk 200+.

Enligt Brokk ska den nya generationen vara utrustad med rejäla och tåliga komponenter som är gjorda för att stå emot stötar, temperaturväxlingar och vibrationer. Robotarna utlovas ha lång drifttid och god prestanda, de ska vara pålitliga i alla miljöer, samtliga modeller ska motsvara IP65-klassning, förklarar Brokk.

Företaget uppger att antalet kablar har minskats med 87 procent i plusmodellerna, detta görs dels för att öka livslängden och minimera risken för skador, dels för att underlätta felsökning och underhåll.

Plusmodellerna ska enligt Brokk erbjuda ”ren körglädje”, med både precision, användarvänlighet och bättre responstider.

Maskinerna har fått en helt ny manöveråda som uppges vara ergonomiskt designad, med en vikt på mindre än tre kg, vinklade joystickar, lättillgängliga funktioner och snabb, dubbel batteriladdning.

Enligt Brokk är det enklare än någonsin att använda maskinen, något som ska underlätta rekryteringen av nya operatörer.

Plusmaskinerna har visuella statusuppdateringer, det ska därmed bli möjligt för föraren att rikta blicken framåt men ändå ha koll på robotetens status i realtid.

Det ska till exempel vara möjligt att utföra utföra rivningsarbeten utan att titta ned på manöverlådan mellan olika kommandon, vilket uppges öka både säkerheten och prestandan.

Det ska också finnas funktioner som informerar föraren om korrekt strömförsörjning och maskinstatus, detta ska enligt Brokk öka både drifttiden och tillförligheten.

Systemen ska vara förberedda för framtida uppdateringar och inställningarna beskrivs som snabba och enkla.

– Med nästan fem decennier av erfarenhet har Brokk djup förståelse för de utmaningar som många branschproffs står inför när det handlar om att hitta skickliga operatörer som kan få jobbet gjort på rätt sätt, säger Brokk Groups vd Martin Krupicka.

– Det är just därför vi är engagerade i att utveckla lösningar för både nya och erfarna operatörer samt att sätta en ny standard för rivningsarbeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078