23948sdkhjf

Tystlåten maskin ska kunna jobba dygnet runt

En nätansluten materialhanterare är nästa maskin ut för Volvo Construction Equipment när det gäller noll-utsläpp.

Företaget lanserar EW240 Electric Material Handler, en maskin som beskrivs som nästan tystgående och arbetsam – eftersom den aldrig behöver tankas eller laddas kan den köras dygnet runt.

Den ska dessutom kräva färre servicetillfällen vilket i sin tur leder till lägre underhållskostnader, förklarar Volvo CE som bland annat noterar att maskinen saknar motorrelaterade förbrukningsartiklar som motorolja, filter och vattenavskiljare.

Enligt företaget passar maskinen utmärkt inte minst vid arbete inomhus, i ljudkänsliga miljöer eller vid arbete på obekväma tider.

Volvo CE lyfter också fram att maskinen har uppvärmd och dämpad förarstol, bra sikt tack vare den flata maskinhuven, bak- och sidokamera samt LED-belysning.

– EW240 Electric Material Handler är den idealiska hållbara lösningen för grovjobbet vid avfallshantering och återvinning – en bransch där cirkulariteten är i absolut fokus. Med nästintill tysta eldrivna lösningar som är helt utsläppsfria uppfyller vi våra kunders behov av att arbeta hållbarare och leverera på sin omställningsresa samtidigt som de sänker driftkostnaderna, säger Thomas Nather, SAS Commercial Project Manager på Volvo CE.

Maskinlösningen är tänkt för avfallshantering och återvinning. Den ska vara tillgänglig för utvalda kunder från och med januari 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065