23948sdkhjf

INTERMAT: Bullerfritt och kompakt från Hitachi

Hitachi visar upp många grävmaskiner på Intermat, tre av dem är helt nya: en liten, en i mellanklassen och en specialutrustad 38-tonnare för återvinningsindustrin.

Paris. Japanska Hitachi Construction Machinery tänker visa upp tio maskiner på mässan i Paris.

Minst är de två uppdaterade minigrävarna ZX26U-6 och ZX33U-6), störst grävmaskinen ZX390TC-7 och hjullastaren ZW310-7.

Både ZX33U-6 och ZX26U-6 beskrivs som användarvänliga och stabila, med hög prestanda och enkel att underhålla.

ZX26U-6 ska vara lätt att transportera och uppges passa bra för arbete på trånga arbetsplatser. Modellen kan enligt beskrivningen användas med många olika redskap och lämpar sig enligt Hitachi för till exempel uthyrning, markanläggning, rivning och byggnation inomhus. Den är utrustad med en Steg V- motor och behöver inte någon avgasreningsenhet, vilket ska innebära minskad tid och kostnad för underhåll.

Två nya eldrivna modeller följer också med till montern; ZX55U-6EB och ZE135-7EB.

Eldrivna ZX55U-6EB ska vara kortrumpad och enkel att manövrera, maskinen beskrivs som tyst, effektiv och utmärkt vid arbete i trånga utrymmen. 

Hitachi lyfter bland annat fram att den kräver mindre underhåll och att risken för stillestånd är mindre jämfört med konventionella maskiner.

Batteridrivna 14-tonnaren ZE135-7EB beskrivs som en mångsidig maskin, lämpad för arbete i städer där det ofta behövs tysta och utsläppsfria maskiner.

Även här lyfter Hitachi fram noll utsläpp, mindre buller, mer effektivitet och mindre underhåll jämfört med konventionella maskiner.

Hitachi utlovar också flera bränslesnåla Zaxis-7 maskiner, närmare bestämt hjulgrävarna ZX95W-7 och ZX135W-7, och bandgrävarna ZX95USB-7 (som är specialutrustad för återvinning) och ZX225USLC-7.

Enligt Hitachi har särskilt hytten förbättrats i nya ZX225USL-7. Maskinen ska dra elva procent mindre bränsle än föregångaren, den ska också ha fått Hitachis nya hydrauliksystem.

ZX95USB-7 är företagets senaste kompakta grävare och en uppföljare till ZX85USB-7. Maskinen ska ha förbättrats både när det gäller komfort och när det gäller säkerhet. Enligt Hitachi är 7-serien större, kraftfullare, stabilare och har större grävkraft än 6-serien.

Företaget lanserar också en ny finansieringslösning och ett uthyrningsprogram.

I den 928 kvadratmeter stora montern kommer också en 3D-lösning att finnas: Consite har tagits fram i samarbete med Leica och Trimble.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063