23948sdkhjf

Trejon lanserar kraftig klippare

Nya Bertiklipparen TA-MF är konstruerad för frontmontering – inte en bakmonterad modell som anpassats, noterar Trejon som ser många fördelar med den lösningen.

– Vi vet att denna typ av maskin efterfrågats av marknaden och det gör det så klart till en ännu roligare lansering. Att vi dessutom gör det tillsammans med vår starke partner Berti och en maskin som är så väl konstruerad för att faktiskt fungera frontmonterad för våra krävande kunder gör det extra roligt, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Att maskinen är tänkt för frontmontering ska bland annat synas på maskinens kraftiga ramkonstruktion, och att den har extra funktioner för höjdreglering och sidoförskjutning, förklarar Trejon.

Företaget lyfter fram att ramen har ett integrerat flytläge och att den är kraftigt byggd för att kunna hantera de ökade påfrestningarna av att skjutas framför i stället för att dras bakom traktorn.

Trejon noterar också en hydraulisk sidoförskjutning på 53 centimeter i ramen, en höjdjustering av maskinen samt vinkeln på huvudet, 90 grader uppåt och 60 grader nedåt.

Andra finesser är påkörningsskyddet Antishock, som ska göra att maskinen kan vika bakåt vid påkörning.

Trots att modellen i grunden är byggd för frontmontering, ska den enligt Trejon kunna ställas om för att köras dragande bakom traktorn.

Klipparen ska kunna hantera gräs och sly upp till fem centimeter i diameter, förklarar Trejon.

Johan Schols noterar att segmentet man vänder sig till troligen är mindre entreprenörer som röjer sly åt vägföreningar eller lantbrukare som vill hålla efter kring fält och vägar.

– Maskinen passar beroende på arbetsbredd en traktor från cirka fem ton och 90 hästkrafter så även där träffar vi ett brett segment.

– Att tänka på är hydraulanslutningarna där maskinen som standard kräver tre dubbelverkande uttag, kan man inte lösa det på något bra sätt på sin traktor finns alltid möjligheten till elstyrning som tillval, säger Johan Schols.

Berti TA-MI finns i fyra storlekar från 160 till 220 centimeters klippbredd och ska enligt Trejon lämpa sig för en traktor från cirka 90 upp till 180 hästkrafter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078