23948sdkhjf

Byggföretagen och Trafikverket samarbetar

Tillit, tydlighet och förutsägbarhet är några av grundbultarna i parternas samarbetsavtal – som syftar till att utveckla anläggningsbranschen och förbättra transportinfrastrukturen.

Trafikverket, som står för cirka 30 procent av den svenska anläggningsmarknaden, och Byggföretagen, som samlar många av de företag som gör jobbet, har slutit ett samarbetsavtal, en avsiktförklaring som de betecknar som unik.

Inför undertecknandet har man kommit överens om ett antal ömsesidiga förutsättningar och utvecklingsbehov, i ett pressmeddelande listar man följande:

• Vi behöver vara affärspartners med tillit till varandra

• Vi behöver ha drivkraftsstimulerande affärsupplägg och affärsgenomförande

• Vi behöver ge tydlighet och förutsägbarhet

• Vi behöver ha fokus på att genomföra åtgärder och utveckling på faktabaserad grund

• Vi behöver fokusera på åtgärder som utveckla kontraktgenomförandena

• Vi behöver i allt ta ansvar för vårt eget arbete, förhållningssätt och agerande

Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana förklarar att Trafikverkets uppdrag är att möjliggöra tillgänglighet i ett hållbart samhälle

– Därigenom skapas värde för medborgare och näringsliv. Trafikverket ska också främja produktivitet, effektivitet och innovationer i anläggningsbranschen, samt bidra till branschens utveckling. Som stor beställare av infrastruktur vill vi vara en attraktiv beställare och leverantörernas första val, säger han.

Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd, är inne på samma linje.

– Trafikverket och Byggföretagens medlemmar är beroende av varandra, tillsammans bidrar vi till samhällsutveckling och är en del i varandras måluppfyllelse och resultat, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08