23948sdkhjf

INTERMAT: Steelwrist storsatsar 2024

Intermatbesökarna ska få se Steelwrists allra nyaste tiltgenerator, företaget utlovar också uppdaterade redskap och en och annan överraskning.

Paris. 2024 blir ett intensivt år för Steelwrist. Tiltrotatortillverkaren planerar för sin största produktlansering någonsin i mars, när generation tre ska visas upp på ett event i Hamburg.

Några veckor senare ska allmänheten få chansen att se produkterna på Intermat och Steelwrist utlovar flera nya och innovativa funktioner både för hårdvaran och för mjukvaran.

– Vi har jobbat mycket geometrin, inte minst med tiltvinklarna, förklarade Karl Serneberg, marknadschef på Steelwrist på en pressträff tidigare i år.

Cylindrarna har blivit smalare, man har också byggt in rotationssensorser, berättar han.

– Det behövs när maskinkontrollsystemet behöver information om både tiltpositionen och rotationen. Vi har också optimerat användningen under tiltrotatorn.

Nya tekniker för säker låsning av fästen, ett nytt system för installationssupport och ett enklare underhåll utlovas också.

Steelwrist har sett över en del av sina övriga produkter också, företaget har bland annat uppdaterat två gripfamiljer.

– Vi har optimerat både vikt, bygghöjd och hydraulik, säger Karl Serneberg.

2012 lanserade Steelwrist sitt säkerhetssystem med front pin lock. Även det kommer nu i generation tre och företaget utlovar en hel del förbättringar.

Det ska också avslöjas en eller annan hemlighet på Intermat, förklarar Karl Serneberg, som ser Intermat som en bra arena för att sprida ett svenskt och nordiskt budskap över världen

– 90 procent av alla svenska maskiner i storleken 2-30 ton har tiltrotator, nu vill vi växa globalt.

Företaget satsade en hel del på just det 2023, då startade man fristående bolag i både Paris, Finland och Hamburg.

– Vi växer mest i USA nu, där ser vi tydligt att det är lite mindre företag med maskiner på 6-14 ton som gör motsvarande ”kommunjobb” som är väldigt flexibla, kommenterar Karl Serneberg.

Tillväxten ska inte bara ske på tiltrotatorsidan, noterar han.

– Man behöver hela paketet med redskap också.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062