23948sdkhjf

Lambertsson förser maskiner till återuppbyggnaden av E6

Uppdraget att tillhandahålla hyrmaskiner och tjänster för återuppbyggnaden av E6 går till Lambertsson.

– Vi öppnar en tillfällig depå på plats för att maximera servicen till Trafikverkets återuppbyggnadsprojekt och vår kund Peab, säger Karl Seldén, regionchef i väst på Lambertsson.

Lambertsson uppger att deras leveransplaneringssystem är avgörande för uppgiften att bland annat samordna ett stort antal transporter utan förseningar eller flaskhalsar. Konkret ska logistiktjänsterna innebära helt enkelt billigare byggande och kortare ledtider genom effektivare logistik och samordnade materialflöden.

– Vi kontaktade våra kollegor inom Peab och fick hjälp av Byggelement som har en fabrik i Ucklum nära platsen för jordskredet. Genom nära samarbete har vi fått tillgång till en stor lokal som vi gör om till en projektdepå och på så sätt snabbt etablerat oss i närheten, säger Karl Seldén.

I september inträffade det enorma jordskred som fick E6 i Stenungsund att rasa. Nu är maskiner och personal på plats i närområdet för att få E6 klar så snabbt det bara går.

Genom att anlita Lambertsson, som ingår i Peabkoncernen, får Trafikverket tillgång till materialtransporter och jourservice dygnet runt inom maskinservice, el och trafikanordningar. Larm och liggare på arbetsplatsen är godkända och framtagna gemensamt med Peab säkerhet.

– Exempel på andra konkurrensfördelar är att vi kan erbjuda tjänster inom bygglogistik och erbjuda rätt skyddsutrustning. Vi ser fram emot att vara delaktiga i det viktiga arbetet med återbyggnaden av E6, säger Karl Seldén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077