23948sdkhjf

Johan Klarin Nilsson tar hem Stora Infrapriset

Johan Klarin Nilsson, tidigare roadracingförare och numera entreprenör, belönas med Stora Infrapriset. Utmärkelsen, som delades ut under Stora Infradagen, hyllar Nilssons arbete inom teknik, utveckling och hållbarhet.

Maskinentreprenörernas motivering lyder: Med medvetna satsningar inom teknik, utveckling och hållbarhet har Johan likt en racerförare tagit företaget från 0 till 90 miljoner kronor på tio år.

I samband med att priset delades ut på torsdagens medlemsdag av Stora Infradagen byter Infrastipendiet namn till Stora Infrapriset. Genom detta vill man tydligare än tidigare markera kopplingen till Stora Infradagen där priset traditionsenligt delas ut. Priset delas från i år ut av det nyinrättade Framtidsforum som utvecklats ur den tidigare prisutdelaren, Norénska fonden.

Johan Klarin Nilsson är 38-åringen som på dispens började som maskinförare redan i 15 års ålder. Han gick fordon och anläggningsutbildning i gymnasiet men jobbade på all ledig tid för att kunna ha råd med sin karriär som roadracingförare. Men omkring 2010 lade han ned racingkarriären och satsade på företaget som har växt kraftigt. Hans verksamhetsområde var först lokalt omkring Kristianstad men har sakteligen växt och täcker nu östra Skåne, södra Småland och Blekinge. Han har en stor blandning av kunder allt från länsstyrelser, kommuner, VA-bolag och regionala byggbolag.

JKN Entreprenad AB har haft en stark tillväxt ända sedan starten och gått från 0 till över 90 miljoner svenska kronor mellan 2010–2021 med vinst hela vägen. Företaget har satsat hårt på att lägga mer egna anbud och har därför förstärkt kompetensen rörande kalkylering. Johan skulle gärna vilja att företaget växer mer, men det är svårt att hitta medarbetare. JKN Entreprenad AB har idag cirka 50 anställda.

Artikeln är en del av vårt tema om Stora Infradagen 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063