23948sdkhjf

Marcus Asplund tar över som CFO för Engcon

Engcon har rekryterat Marcus Asplund till ny CFO för bolaget. Han tillträder sin tjänst i augusti 2024 och tar då också plats i bolagets koncernledning.

Tillträdande CFO Marcus Asplund kommer närmast från Scania där har arbetat de senaste 19 åren på olika positioner, senast som CFO och COO för Traton Financial Services i Asien/Oceanien där han varit sedan 2022. Han ersätter Jens Blom som tidigare meddelat att han lämnar tjänsten som CFO.

– Jag är mycket nöjd över rekryteringen, med Marcus i vår koncernledning får vi en CFO med internationell erfarenhet vilket är viktigt för engcons fortsatta globala expansion, säger Krister Blomgren, vd för Engcon.

Erfarenhet från ledande roller inom Scania

Förutom sin nuvarande roll i Asien/Oceanien har han tidigare varit CFO för Scania China Group samt CFO för Scania Middle East FZE. Han är utbildad vid Mittuniversitet och har en master i Business och Economics och har också genomgått ett flertal ledarskapsutbildningar under sin karriär på Scania.

– Jag ser fram emot att börja på engcon, ett spännande företag med global verksamhet där jag är övertygad att min internationella erfarenhet och mina ledaregenskaper kommer väl till pass, säger tillträdande CFO Marcus Asplund.

Artikeln är en del av vårt tema om Ny på jobbet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094