23948sdkhjf

INTERMAT: Develon på egna ben

Intermats besökare ska få bekanta sig med både framtidskoncept, system för smartare täkter, kompakta maskiner och fossilfria alternativ i Develons monter.

Paris. Senast Intermat gick, 2018, var Doosan och Bobcat fortfarande ett. De splittrades sedermera och Doosan såldes sedan till en ny ägare och fick dessutom namnet Develon.

När det nu åter är dags för entreprenadmässa i Paris står Develon på egna ben. Det ska visas upp i en 2 000 kvadratmeter stor monter och på en 800 meter stor demoyta.

– Vi kommer bland annat att visa upp Concept 2.0 för första gången i Europa, berättar pressansvarige Mike Isherwood.

De hyttlösa maskinerna, en bandschaktare och en grävmaskin, är semiautomatiska och kan styras via fjärrkontroll. 

Concept-X 2.0 presenterades 2019 i Korea och beskrevs då som världens första automatiserade bygglösning. 2024 ska Intermats besökare få se den uppdaterade versionen; Concept-X 2.0.

Develon kommer också att visa hjullastaren DL420 och hur den genomskinliga skopa man senaste visade på Bauma har förbättrats.

Develon har gjort sitt bästa för att följa mässans teman. Vad gäller utsläppsminskningar visar man för första gången bränslecellsmaskinen DL250-FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle), en koncepthjullastare där föraren ska kunna ta ut bränslecellen och sätta dit ett batteri – till exempel om tillgången på vätgas är dålig.

Det blir också premiär för tvåtonnaren DX20ZE, Develons första massproducerade elgrävare som uppges ha samma fördelar och finesser som DX-7 serien minigrävare.

Fokus läggs också på kompakta maskiner, Develon tänker bland annat visa upp nya minigrävare.

– Det är en komplett serie där Develon nu kan ersätta den tidigare E10Z, som egentligen var en Bobcat målad i Develons färger, kommenterar Mike Isherwood.

På plats ska bland annat DX10Z-7 (1,16 ton), DX17Z-7 (1,85 ton), DX27Z-7 (2,8 ton) och DX85R-7 (8 ton) finnas.

Företaget planerar också att visa upp DTL35-7, som Develons första kompakta bandlastare, bandschaktaren DD130-7 och hjulgrävaren DX100WR-7 på 10,7 ton, som kommer att vara försedd med tiltrotator.

Företaget visar också, för första gången, den kompakta DL80TL-7.

I montern ska man också kunna se ett nytt digitalt system för täkter; Develon Smart Quarry.

– Det är en ”digital täkt” där man ska kunna lägga in information om processen, och få svar om hur man bör bygga upp till exempel vägar och högar, vilka typer av maskiner som passar bäst och så vidare, förklarar Mike Isherwood.

Företaget vill också slå ett slag för sitt telematiksystem, det som en gång var Doosan connect har gått från Develon Fleet management och nu är namnet My Develon, ett system som kommer att lanseras på Intermat.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063