23948sdkhjf

Elmia tar över Entreprenad Live

”Med förvärvet blir vi heltäckande på maskinsidan” förklarar Elmias vd. Mässjätten drar dessutom upp nya planer för entreprenadmässan som arrangeras för tionde gången i år.

Entreprenad Live berättar i ett pressmeddelande att Elmia köper samtliga aktier i i Live Business Media Group Sweden AB, som arrangerar Entreprenad Live.

Enligt pressmeddelandet innebär affären att Elmia får ett värdefullt tillskott till sin breda mässportfölj, och att Entreprenad Live får betydligt bättre förutsättningar till en fortsatt positiv utveckling.

– Vi är oerhört glada över förvärvet av Entreprenad Live. För oss är det en stor möjlighet att få överta en välskött mässa som är väl förankrad i branschen och så viktig för att fortsätta bidra till en väl fungerande infrastruktur i landet. Vi vill vårda och utveckla Entreprenad Live för att möta branschens behov och skapa synergier, säger Elmias vd Agne Bengtsson i pressmeddelandet.

Nästa Entreprenad Live, den tionde i ordningen, kommer att arrangeras enligt plan i september i Skåne, om än med ny ägare. Även Göteborgsmässan 2025 ska gå enligt tidigare plan.

Männen bakom Entreprenad Live kommer dessutom att finnas med på Knutstorp Ring, förklarar Agne Bengtsson.

– Att tidigare ägare Peter Eriksson och Hans-Erik Kristensson fortsätter att arbeta med mässan ger oss bra förutsättningar för ett fortsatt bra arrangemang.

Elmia har arrangerat entreprenadmässor förut, sist det begav sig var 2005, då mässan Nordcon gick i Jönköping.

Konceptet med årliga mässor som växlar mellan Skåne och Göteborg ska enligt pressmeddelandet behållas, åtminstone inledningsvis. Framöver kommer det att bli mässor även i Jönköping, förklarar Agne Bengtsson.

– På sikt kommer vi även att arrangera Entreprenad Live i Jönköping, frågan är inte om utan när. De närmaste två åren räknar vi dock med att medverka till en positiv utveckling av de två kommande evenemangen och med hjälp av de lärdomar vi gör ta ställning till kommande förändringar. Vi har en tydlig målsättning i allt vi gör. Vi ska inte leverera dagsländor. Det vi gör måste bli bra – eller ännu bättre – och leva länge.

Elmia arrangerar mässor även inom lastbilar, jordbruk, skogsindustrin, park- och grönytearbete samt VA, och Agne Bengtsson ser här möjligheten till synergieffekter.

– Med förvärvet blir vi heltäckande på maskinsidan. Sammantaget har vi årligen 400 000 till 450 000 besökare och en omsättning kring 300 miljoner kronor med 85 anställda.

Hans-Erik Kristensson och Peter Eriksson uppges vara nöjda med affären som de anser tillför kompetens och resurser, inte minst när det gäller marknadsföring, kommunikation och försäljning samt effektiva administrativa system.

– Vi har haft konstruktiva diskussioner och en god dialog med Elmia kring hur vi ska samarbeta framöver. I och med att vi fortsätter jobba operativt med mässan finns förutsättningarför en positiv långsiktig utveckling för mässan, vilket känns viktigt för oss och branschen, säger Peter Eriksson, tidigare vd på Live Business Media Group Sweden.

– Vi ser att Elmia är en fantastiskt bra plats för framtida mässor. Det kommer definitivt att stärka Entreprenad Live-konceptet, säger Hans-Erik Kristensson, projektledare för Entreprenad Live.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062