23948sdkhjf

INTERMAT: Arden längtar till Sverige

När du köpte du ett franskt redskap senast? Arden ger inte upp kampen om att charma in sig hos de svenska entreprenörerna, trots en ”mördande” konkurrens.

Paris. Den franska redskapstillverkaren Arden Equipment föddes i Ardennerna. Firman startade som ett familjeföretag som tillverkade skopor, med tiden började man tillverka snabbkopplingar (i dag har man fem varianter) och redskapsportföljen utökades med en lång rad olika redskap.

I dag tillverkar Arden alla typer av redskap till hjullastare och grävmaskiner och fabriker finns i Frankrike och Slovakien.

– Vi säljer i både Frankrike, Storbritannien, Belgien, Slovakien och USA, förklarade företagets företrädare på Intermats pressdagar i januari.

Sverige då? Jo, Arden har återförsäljare även på våra breddgrader men konkurrensen uppges vara mördande.

– Det går tyvärr inte lika bra i Sverige där Epiroc är så dominerande. Vi har också svårt att konkurrera eftersom vi är ett premiummärke, det är dessutom svårt att hitta återförsäljare som inte redan säljer de konkurrerande märkena.

Arden har dock inte gett upp. På Intermat kommer man till exempel att lansera en ny serie sorteringsgripar man anser borde gå hem även på våra breddgrader.

– Vi har tagit fram en ny serie som är lite mer kostnadseffektiv, bra och pålitliga gripar till ett lite lägre pris.

Prissänkningen har åstadkommits genom nya idéer vid tillverkningen, förklarar Arden.

– I stället för att svetsa vingarna har vi helgjutit dem, vi har också gett griparna centralsmörjning, det underlättar för förarna som slipper börja dagen med att smörja ett tiotal smörjpunkter.

De lite billigare redskapen ska också göra det möjligt att nå nya kundgrupper på de befintliga marknaderna hoppas Arden.

– Vi ser att vi saknar de små entreprenörerna, de köper våra skopor och snabbkopplingar, men inte griparna.

Griparna finns i fyra storlekar, två ska ut på marknaden i vår, fyra är på väg lite senare och en femte ska bli aktuell 2025.

Det är enligt Arden inte troligt att centralsmörjning kan bli aktuellt för andra sorters gripar.

– Sorteringsgripar slits inte så mycket, andra sorters gripar behöver smörjas oftare.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063