23948sdkhjf

Bjerking säkrar Gästrike Vattens anläggningsprojekt

Teknikkonsultföretaget Bjerking genomför omgivningskontroller och riskanalyser i Åbyggeby, norr om Gävle.

Bjerking genomför riskanalys av vibrationsalstrande arbeten såsom exempelvis schaktnings-, packnings- och sprängningsarbete och hur de kan påverka omgivande fastigheter i Åbyggeby omvandlingsområde.

Gästrike Vatten bygger ut det kommunala ledningsnätet för vatten och avlopp till Åbyggeby, ett område norr om Gävle. Det innebär att de som bor i området kommer att få tillgång till en lösning för vattenförsörjning och avloppsrening med hänsyn till människors hälsa och miljö. För att kunna säkerställa att de befintliga fastigheterna inte skadas av anläggningsarbetena utför Bjerking besiktning av byggnader och vibrationsmätning på omgivande fastigheter.

– Det här är en typ av uppdrag vi är bra på. VA-projekt är kanske en av de vanligaste typerna av uppdrag vi har och denna typ av riskanalys med efterföljande omgivningskontroller har vi utfört många gånger förut. Vi har också arbetat med Gästrike Vatten vid flera tillfällen tidigare, säger Mikael Madeon, uppdragsledare på Bjerking.

I detta uppdrag kommer Bjerking att utföra utvändig och invändig besiktning av de fastigheter som har behov av det, allt efter upprättad riskanalys. De kommer även att utföra vibrationsmätning under entreprenadtiden samt upprätta besiktningsprotokoll och rapporter. Uppdraget som Bjerking påbörjade sommaren 2023 beräknas pågå till början av 2026.

– Jag tror att vi fick detta uppdrag för att vi har stor kompetens på detta område. Vi har rätt kompetenser och de har goda erfarenheter av vår flexibilitet och vårt arbete sedan tidigare, säger Mikael Madeon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078