23948sdkhjf

"Svevia lämnar ett utmanande år bakom sig"

Svevia rapporterar en blandad finansiell utveckling för 2023, där ökade kostnader och nedskrivningar i vindkraftsprojekt har påverkat rörelseresultatet negativt. Samtidigt ökar orderstocken med 21 procent.

– Svevia lämnar ett utmanande år bakom sig. Under hösten initierade vi ett åtgärdsprogram för att anpassa kostnadsmassan och organisationen efter en svagare konjunktur. Inför det kommande året är det glädjande att konstatera att värdet på orderstocken ökade med 21 procent i år, vilket är en styrka när vi ser en fortsatt osäker marknadssituation under 2024, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef i Svevia. 

Försämringen av rörelseresultatet i kvartalet var främst hänförbart till nedskrivningar i ett stort vindkraftsprojekt inom divisionen Anläggning samt ökad prispress som har gjort att verksamheten erhållit färre anbud. Division Industri har haft en kortare säsong till följd av den tidiga vintern, vilket påverkat omsättningen och rörelseresultatet negativt.

– De långsiktiga marknadsutsikterna är goda. Svevia är ett stabilt företag med hög kompetens och god finansiell ställning där en majoritet av vår verksamhet har en sund lönsamhet, avslutar Joachim Hallengren, vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062