23948sdkhjf

NCC tar sig an takprojekt

NCC har inlett nästa fas i ombyggnationen av Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan med ett nytt avtal värt 60 miljoner kronor.

På uppdrag av Västfastigheter avser NCCs projekt cirka 11 500 kvadratmeter takyta i olika plan. Då arbetet angränsar till pågående sjukhusverksamhet och publika ytor krävs stort fokus på tät och nära dialog med sjukhusets verksamheter, driftavdelning och att hänsyn tas till tredjeman.

NCC har tidigare genomfört flera uppdrag vid NÄL, bland annat en om- och tillbyggnad av neonatalavdelningen, ombyggnation av en kardiologisal och av operationsenheten för gynekologi samt ombyggnation av tak.

– Vi tar med oss lärdomar och erfarenheter från de tidigare projekt som vi genomfört på NÄL. NCC har stor erfarenhet av att med noggrann planering och arbetsberedning säkerställa ett tryggt och säkert genomförande för alla parter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sweden.

Entreprenadarbetena enligt detta avtal förväntas vara färdigställda under 2024. Affären orderregistreras i första kvartalet 2024 i affärsområde NCC Building Sweden.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11