23948sdkhjf

Volvo Penta får ny återförsäljare

Från den 1 mars 2024 tar Swecon över stafettpinnen som auktoriserad återförsäljare för Volvo Penta Industri i Sverige, med ansvar för försäljning, service, reservdelar och support för Volvo Pentas Industri-segment i Sverige.

Några månader sedan nyheten blev officiell, har Swecon sjösatt en organisation som ska hantera de nya produkterna och kunderna.

– Vi är ödmjuka, men känner oss starka och förberedda inför uppgiften, säger Sören Johansson, produktchef på Swecon för Volvo Penta Industri-segmentet.

Ett centralt placerat Volvo Penta-team är på plats som, förutom Sören Johansson, består av Conny Nilsson, teknisk säljare, och Sebastian Wallenberg som är produktspecialist inom applikationer och support.

– Dessutom har vi utbildat kundmottagare, support och reklamationsavdelning samt ett 60-tal servicetekniker på våra 32 anläggningar. Våra medarbetare har verkligen ställt upp. Utan deras positiva inställning hade vi inte varit där vi är nu, säger Sören Johansson.

Träffa kunder

Volvo Penta Industri består av motorer inom kraftgenerering och off road-fordon, som skogs-, jordbruks- och gruvmaskiner samt för stenkrossanläggningar och räddningsfordon. I affären ingår även Volvo Pentas satsning på energilagring, Battery Energy Storage Systems (BESS). Däremot gäller det inte Volvo Pentas marina produktutbud.

Det är mycket som ska komma på plats, men hittills har allt fungerat mycket bra och smidigt. Sören Johansson

Under våren planerar Sören och hans team att åka runt i landet för att personligen träffa Volvo Penta-kunderna.

– Vi vill lära känna kunderna och lyssna på dem vad de har för behov och önskemål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078