23948sdkhjf

Trejons nya lösning

Kraftiga dumpervagnar utlovas när Trejon uppdaterar tre modeller i Multicargoserien.

De tre dumpervagnarna har baljor gjorda i Hardox som dessutom förstärks av en

kraftig överliggare och bockade sidor, något som enligt Trejon ska eliminera behovet av revben. Vagnarna ska dessutom ha fått integrerade stänkskydd, förklarar företaget.

Vagnarna kan lasta 16-20 ton, flaket ska vara brett och lämpa sig väl för transport av jord, grus och schaktmassor, förklarar Trejon.

Företaget noterar att grundutförandet av vagnarna inkluderar hydrauliskt uppåtgående lucka och möjligheten att välja kombilucka med spridarläm som tillval.

Det ska också gå att utrusta vagnarna med förhöjningslämmar på 700 millimeter, lämmar som enligt Trejon enkelt kan monteras och säkras med kraftfulla spännen, lämnarna ska också kunna lyftas av i sin helhet.

Företaget lyfter också fram att vagnarna har en låg egenvikt i förhållande till sin storlek vilket uppges ge flera fördelar, bland annat lägre dieselförbrukning.

– Våra populära vagnar från Multicargo används av många olika typer av kunder med varierande behov. Vi har dock fått indikationer på att vi saknat en riktigt toppmodell för de med de högsta kraven. Nu kan vi stolt presentera lösningen, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

Trejon lyfter också fram att vagnarna har en väl dimensionerad ram med heldragna stålprofiler, kraftiga axlar, flak med slät insida och förstärkta sidor, koniskt lastutrymme från 14 tons dumper och på alla volymdumprar.

LED-trafikbelysning är standard, vagnarna har också stödben, underkörningsskydd och stoppklossar som standard. Alla vagnar uppges vara anpassade för en hastighet på 40 km/h och en hög tippvinkel ska garantera snabb tömning, förklarar Trejon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094