23948sdkhjf

Populärt lärlingsprogram dras igång igen

När Peab förra året introducerade Byggåret fick man in över 2 000 ansökningar. Nu öppnas ansökningar för det betalda lärlingsprogrammet för kvinnor för andra året.

 Företaget hoppas att intresset för satsningen ska bli lika stor som förra året.

– Det känns fantastiskt att vi för andra året i rad kan välkomna kvinnor som vill testa att jobba i branschen under ett betalt utbildningsår, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab i ett pressmeddelande.

Han menar att det stora antalet ansökningar förra året visar hur stort intresset är för byggbranschen hos kvinnor.

– Genom Byggåret rustar vi på Peab för framtiden med ny kompetens för att stå redo när marknaden vänder upp igen, säger han.

Programmet som erbjuder omkring 30 platser genomförs på orter över hela Sverige där Peab har störst behov. Det handlar inte bara om att säkerställa företagets kompetensförsörjning, utan också att öka jämställdheten.

– Peab har som mål att vara ledande inom samhällsansvar. Då duger det inte att bara rekrytera från halva befolkningen. Genom satsningen på Byggåret har vi ökat andelen kvinnliga yrkesarbetare i organisationen samtidigt som vi sett ett antal positiva effekter på våra arbetsplatser. Nu lägger vi i ytterligare en växel under 2024 och 2025 och fortsätter att dra vårt strå till stacken för att få till en mer jämställd byggbransch,säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning på Peab.

Nästa säsong för Byggåret startar i september i år. Efter programmet kan deltagarna arbeta som lärlingar under en kvalificeringsperiod innan de blir färdigutbildade byggnadsarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094