23948sdkhjf

Uppkopplad krossning i ny tappning

Sandvik lanserar en uppgraderad konkrosserie ochlyfter bland annat fram att krossarna fått ett nytt system för automation och konnektivitet; ACS-c 5.

Enligt Javier Valdeavellano, Lifecycle Manager för 800i konkrossar, är de uppgraderade modellerna med nya ACS-c 5 ett naturligt nästa steg som höjer ribban för krossning.

– Den perfekta kombinationen av hög krosskraft, tillförlitlighet och enkelhet gör dem enklare att driva, hantera, underhålla och serva - vilket leder till produktivitets- och drifttidsförbättringar som ökar den operativa prestandan, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Sandvik kombinerar de nya krossarna en enkel och robust mekanisk konstruktion med kraftfull automation, företaget förklarar att krossarna är konstruerade för att maximera tonnaget av den önskade slutprodukten, man ska kunna välja krosskammarkonfiguration, ställa in automationssystemet och sedan börja krossa.

Företaget utlovar också förenklad service och felsökning, förbättrad säkerhet och optimerad prestanda där stillestånden minimeras.

Krossarna ska till exempel kunna användas i flöden med trestegs krossning och konventionell malning, Sandvik förklarar att SAG/AG-kretsar bistås med pebblekrossningoch optimering av partikelfördelningen för lumpmalm och heap leachapplikationer, man uppger också att optimering av krossarna är lämpliga i HPGR-kretsar.

Enligt företaget ska krossarna dessutom effektivisera nedkrossning och leverera finare partikelstorlekar till processerna nedströms.

Sandvik lyfter fram att 800i-krossarna är redo att anslutas till den molnbaserade digitala assistenten SAM by Sandvik.

– SAM samlar in information från all din anslutna Sandvik-utrustning för att ge en fullständig översikt över hela din verksamhet. Se statusen för din anslutna utrustning, kommunicera mellan team, visa varningar och meddelanden, beställ reservdelar proaktivt och mycket mer. Den nya SAM-mobilappen för iOS och Android ger dig tillgång till krossdata och insikter nära tillhands, säger Ali Jumaa, Digital Solution Specialist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111