23948sdkhjf

Första steget taget inför Gröna Lunds jätteutbyggnad

De första bygglovsansökningarna för Gröna Lunds utbyggnad har nu skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området.

Gröna Lund har skickat in de första bygglovsansökningarna för det nya tivoliområdet som ska uppföras på den intilliggande parkeringen.

I pressmeddelandet framgår att Gröna Lund i samband med bygglovsansökningarna också är redo att presentera de nya visionsbilderna. Det var i juni 2022 som Gröna Lund fick klartecken att expandera nöjesparken i Stockholm.

På platsen har bland annat det tidigare Nöjesfältet legat, men också Stockholmsutställningen år 1897. Därför är visionen att det nya området ska förena dåtid med framtid och inspireras av 1800-talets slut, en tid av innovation och optimism.

– Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts, i pressmeddelandet.

De första bygglovsansökningarna för Gröna Lunds utbyggnad har nu skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området. Byggnaderna kommer låna arkitekturinslag från historiska byggnader i och omkring området och karaktäriseras av småskalig arkitektur liknande den i Djurgårdsstaden och den närliggande Wasahamnen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094