23948sdkhjf

Swecons vd om förvaltning och förnyelse

Swecons nya vd Ulf Hellström, siktar på att leda företaget mot nya höjder genom att balansera mellan bevarande och innovation.

Efter cirka 20 år inom ABB-koncernen, de sista åren som affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige, hade Ulf Hellström inga direkta planer på att byta jobb eller bransch.

– Men vissa erbjudanden är extra svåra att motstå, säger Hellström om sitt karriärbyte.

Från första mötet med Swecon beskriver Hellström en stark känsla av att ha gjort rätt val.

– Från den första dagens härliga välkomnande kände jag att det var helt rätt beslut. Nästa känsla, ju mer jag lärt känna företaget och medarbetarna, är en växande stolthet att få jobba på ett så välrenommerat företag som representerar ledande varumärken inom anläggningsbranschen.

Hellströms huvudfokus som ny vd är att hitta en balans mellan att förvalta det som redan fungerar väl och att introducera nödvändig förnyelse.

– Den kanske största utmaningen av alla som ny chef är att hitta rätt avvägning mellan förvaltning och förnyelse.

Företaget står rustat med sin lokala närvaro över hela landet och sina passionerade medarbetare, inklusive cirka 300 servicetekniker, uppger Hellström. Han ser stora möjligheter att bygga vidare på denna styrka, speciellt genom att fokusera mer på kompetensutveckling och att vara ännu närmare kunderna.

För att möta framtidens utmaningar planerar Hellström att utveckla Swecons erbjudanden, inklusive uthyrning av maskiner och satsningar på produktivitetshöjande tjänster samt digitalisering.

– Swecon har även en etablerad organisation som satsar på produktivitetshöjande tjänster och digitalisering där ett antal positiva nyheter kommer att lanseras under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094