23948sdkhjf

”Signifikant uppgradering” av både gripar och vibratorer

På den stora produktlanseringen nyligen visade Steelwrist även upp nya markvibratorer, nya multigripar och nya sorteringsgripar.

Den andra generationen markvibratorer, HCX, består av sex nya modeller, från HCX6 till den största HCX26, för grävmaskiner mellan 2 och 26 ton.

Vibratorerna ska enligt Steelwrist ha fått en innovativ design som gör det möjligt för markvibratorn att fungera smidigt även med lägre hydraulflöden. Den ska därför vara optimerad för att användas tillsammans med en tiltrotator, Steelwrist betonar att den nya HCX-serien har samma packningskraft som den tidigare serien trots att den bara använder hälften av oljeflödet.

Enligt Steelwrist är HCX markvibratorer designade med maskinoperatören i åtanke, med smidig och intuitiv manövreringen ska vara smidig och intuitiv och möjliggöra exakt positionering och optimal kompaktering, lovar företaget som också lyfter fram att en ”energieffektiv design” ska leda till lägre bränsleförbrukning.

Steelwrist förklarar vidare att markvibratorerna finns med maskingränssnitt enligt den symmetriska standarden (S-standarden. De börjar med S40-storleken på gränssnitt och går hela vägen upp till S70 i storlek.

Företaget noterar också att en modulär design gör det lätt att uppgradera markvibratorn från S-typ till SQ-typ.

Steelwrist visade också upp nya multigripar och sorteringsgripar, produkter som uppges vara både lättare och starkare, med lägre bygghöjd.

Multigriparna (MGX) beskrivs som mångsidiga och starka för användning vid markarbeten, tunga lyft, stenläggning, sortering, timmerlastning, hantering av spillvirke och lätt rivningsarbete. Multigripen finns i fem modeller, från MGX2 för de minsta grävmaskinerna till MGX26 för grävmaskiner upp till 26 ton.

Sorteringsgripen (SGX) anses vara utmärkt för att hantera tuffare material som stora stenar, timmer och skrot, samt för återvinning, sortering och medeltung rivning.

Sorteringsgriparna finns i fyra nya modeller, från SGX8 för grävmaskiner mellan 5 och 8 ton, till SGX26 för grävmaskiner upp till 26 ton.

– Med denna mycket signifikanta uppgradering av vår andra generation markvibratorer, nya multi- och sorteringsgripar, har vi de lösningar som kunderna efterfrågar för att göra deras grävmaskiner ännu mer mångsidiga och produktiva, säger Steelwrists vd Stefan Stockhaus.

Även de nya griparna finns med gränssnitt som följer den symmetriska standarden (S-standarden), och har fått en modulär design som ska göra det möjligt att gå från S till SQ.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111