23948sdkhjf

Full snurr med Steelwrists nya fästen

I veckan breddade Steelwrist sin produktportfölj, på en stor lansering i Tyskland presenterades bland annat rotorfästen, en helt ny produktkategori för den svenska tillverkaren.

Steelwrist noterar att det funnits rotorfästen i några år, och att de blir allt populärare.

Nu har man själva tagit in produkten i sin portfölj och förklarar att fästena ska göra det möjligt att rotera redskapet 360 grader, operatören ska därför kunna positionera redskapet mer fritt, maskinen ska inte behöva flyttas lika ofta och effektiviteten ska därmed öka.

– Med introduktionen av XR7 och XR20 rotorfästen utvidgar vi vår redan omfattande produktportfölj där fokus är att förvandla grävmaskinen till en redskapsbärare, säger Steelwrists vd Stefan Stockhaus.

På den stora lanseringen nyligen visade Steelwrist för första gången upp två modeller i den helt nya XR-serien: XR7 och XR20.

– Rotorfästen är så klart en produkt som inte har samma produktivitet som en tiltrotator, men den har inte heller samma prislapp, och den har fördelen att den är mycket enkel att installera. Jag är säker på att kunder som inte är beredda att gå hela vägen än och utrusta sin grävmaskin med en tiltrotator kommer tycka att vår nya XR-serie är en mycket attraktiv lösning, enkel att installera och lika robust som alla andra Steelwrists produkter, säger Stefan Stockhaus.

XR7 är designad för grävmaskiner på 4-7 ton och har ett S40-fäste. XR20 finns med både S60 och SQ60-fäste och ska passa grävmaskiner på 14-20 ton.

Steelwrist beskriver designen som robust, både bygghöjden och vikten ska vara låg och fästena ska vara enkla att installer eftersom det inte krävs ett separat styrstystem.

Det som krävs är dock att grävmaskinen har minst en dubbelverkande hydraulfunktion, noterar STeelwrist. Med ytterligare en hydraulfunktion ska ett hydrauliskt redskap kunna användas under rotorfästet eller gripfunktionen (som finns som tillval) köras.

Steelwrist lyfter också fram att en högflödessvivel möjliggör användning av redskap som kräver högt flöde, så som hydraulhammare, kompaktorer och gripar.

Företaget utlovar också säkra redskapsbyten, XR7 har försetts med säkerhetslösningen och XR20 har Steelwrists egen Locksense-teknologi

Steelwrist noterar att båda rotorfästena kan förses med en integrerad gripfunktion. Gripen är ett tillval som kan monteras även i efterhand noterar Steelwrist som förklarar att gripen ska kunna öppna stort och stänga sig nästan helt. Den uppges ha fått robusta cylinderkåpor och ska inte vara i vägen vid grävning

XR7 och XR20 ska också kunna uppgraderas med en Absolut rotationsgivare för förbättrad noggrannhet, kontroll och integration med maskinstyrsystem (MCS).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111