23948sdkhjf

Bobcatfamiljen växer

Bättre garantier utlovas när Doosans truckar blir Bobcat i Sverige. Den svenska generalagenten kommer dock att fortsätta med sin märkesoberoende service.

För drygt ett år sedan blev Doosans grävmaskiner Develon, nu försvinner namnet Doosan på ännu ett ställe när Doosan Industrial Vehicle byter namn till Bobcat.

– Bobcat har ägts av Doosan under många år, men har låtit Bobcat behålla sitt eget varumärke. Nu väljer Doosan dessutom att byta namn till Bobcat på fler produktlinjer för att bygga ett ännu starkare varumärke, förklarar Anders Edvardsson, vd på VS Truck, som hanterat Doosans truckar i Sverige.

Han förklarar att Bobcatfamiljen, som varit mest känd för sina kompaktlastare, portabla generatorer och entreprenadmaskiner, nu inkluderar även truckar.

– Genom att sammanföra detta ihop under ett varumärke vill man visa vad man kan.

VS Truck har över 45 anställda och en omsättning på cirka 120 miljoner. Företaget säljer både motvikts- och inomhustruckar och är nu generalagent för Crown, Bobcat/Doosan och Pramac.

Företaget har länge hanterat Doosans truckar för de svenska kundernas räkning. Nu får man enligt Anders Edvardsson en ny roll.

– Vi är nu i stället generalagent åt Bobcat, men enbart av deras truckar. Vi sköter servicen oavsett om det står Doosan eller Bobcat på själva trucken. Vi är faktiskt helt märkesoberoende när det kommer till service. Vi har en serviceorganisation över hela landet och gör reparationer och service oavsett vilken logga det är på själva trucken.

Han förklarar att det blir ”bakvänt” att bara serva en viss typ av varumärken om man ska hjälpa kunderna på bästa sätt.

– Därför har vi under många år utbildat oss och investerat i vår serviceorganisation. I vårt tycke har vi marknadens bästa erbjudande på service. Nu får vi dessutom samma reservdels- och servicorganisation som Bobcat. Det kommer göra reservdelsleveranser och eftermarknad ännu bättre.

Enligt Anders Edvarsson kommer garantierna att bli bättre med Bobcat i ryggen, dels för att garantin nu omfattar hela trucken och eftersom garantin hänger med maskinen även vid ett ägarbyte, vilket ska hålla uppe begagnatpriserna.

– Om du köper en Bobcat ingår det två års garanti, som kan förlängas till fem år. Skulle du vilja sälja vidare trucken efter tre år, får den du säljer trucken till de två kvarvarande åren. Detta kommer att hjälpa till att hålla uppe restvärdet. Vilket blir bra för din truckekonomi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062