23948sdkhjf

ME kräver omedelbara åtgärder

Byggföretagens senaste konjunkturrapport slår larm om att byggkrisen är långt ifrån över. Maskinentreprenörerna svar på rapporten vädjar till att omedelbart ta itu med den försummade infrastrukturen.

Särskilt hårt drabbad av lågkonjunkturen är bostadssektorn inom bygg- och anläggningsbranschen. Höga byggkostnader, fallande bostadspriser och högre räntor har gjort att både produktionen av och efterfrågan på bostäder har sjunkit markant.

Även om räntesänkningar på sikt kommer underlätta för byggbranschen uppger Maskinentreprenörerna att det krävs åtgärder här och nu. Det är därför dags att sätta skopan i marken redan under 2024 så bygg- och anläggningsbranschen kan ta sig an försummat underhåll av landets infrastruktur.

– Varken underhållet av infrastrukturen eller bygg- och anläggningsbranschen kan vänta ut dagens kris. Nu gäller det att börja beta av landets stora infrastrukturskuld, undvika att bygg- och anläggningsbranschen krymper, säger Maskinentreprenörernas vd Anders Robertsson i en kommentar.

– En växande bygg- och entreprenadbransch är en förutsättning för att förverkliga Sveriges framtidsutmaningar. Det debatteras för tok för lite hur branschen ska kunna växa så ett minimum är att regeringen gör vad den kan för att den i alla fall inte ska minska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109