23948sdkhjf

INTERMAT: Världen nästa för svenska startupen

Svenska Global Load Out Solutions vill ut i världen – och börjar med att åka till Intermat för att visa upp sin digitala tjänst som ska öka lönsamheten och minska koldioxidutsläppen.

Enligt företaget, som är en startup hos Volvo Construction Equipment, är det dags för deras webbapplikation Efficient Load Out att ta steget ut på den internationella marknaden.

Systemet har funnits med ett tag i vårt land, det användes till exempel i det NCC-projekt som sedermera vann pris för ”Årets hållbarhets infrastrukturprojekt”, berättar Global Load Out Solutions.

Applikationen har också utsetts till ”Årets Innovation 2024”, enligt Byggfakta DOCU, och nu ska alltså en internationell publik få bekanta sig med den digitala tjänsten, som enligt Global Load Out Solutions ska kunna öka lönsamheten, minska miljöpåverkan och förbättra hållbarheten i projekten.

– Vi vill erbjuda beställare, byggentreprenör och projektledare, över hela världen kontroll, spårbarhet samt möjligheten att optimera fyllnadsgraden på lastbilar och därmed öka lönsamheten samt minska sin miljöpåverkan, förklarar företaget.

Global Load Out Solutions tror att man kommer att passa bra in på årets Intermat, som har teman som berör till exempel minskade koldioxidutsläpp och innovativa lösningar.

Företaget ska också passa på att knyta kontakter på mässan, tanken är att söka efter lokala försäljningsagenter som har kännedom kring det regionala regelverket och marknaden.

– Vi ser fram emot en intressant mässa med många nya kontakter! Vi håller redan på att boka upp träffar med både slutkunder och potentiella agenter under mässan och vi ser stort intresse för Efficient Load Out även internationellt, berättar vd Annika Nissen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064