23948sdkhjf

Peab säkrar stort vägunderhållskontrakt

Peab har tilldelats ansvar för underhållet av 6 070 kilometer av det statliga vägnätet i ett fyraårigt kontrakt värt 1,061 miljarder kronor, med option på ytterligare två år.

Peab har erhållit fem driftkontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Kontrakten har ett totalt värde om 1 061 miljoner svenska kronor.

Sveriges statliga vägnät är indelat i geografiska områden där varje område består av 55 till 175 mil väg. Peab har nu tilldelats kontrakt för basunderhållet av vägnäten på driftområde Krokom, Malung, Dalsland, Enköping och Kalmar. 

Uppdraget som Trafikverkets driftentreprenör för driftområdena startar den 1 september 2024. Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift.

– Att vara delaktig i att vi har säkra och framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att ta hand om vägarna, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

I Dalsland och Kalmar har Peab skött driften av vägnäten under flera år och får nu alltså fortsatt förtroende i dessa driftområden.

Samtliga kontrakt är på fyra år med option på ytterligare två år.

Projekten orderanmäls i det första kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094