23948sdkhjf

Gruvbolaget backar byggsatsning

Pajala kommun inleder samarbetet "Bygglyftet" med Kaunis Iron för att få igång kommunens bostadsbyggande.

Med samarbetet "Bygglyftet" tar Kaunis Iron och Pajala kommun gemensamt ett krafttag för att få fart på bostadsbyggandet. 

– I ett första steg har Pajala bostäder bestämt sig för att inleda arbetet för att bygga cirka 20 nya lägenheter, de första vi byggt sedan 2013, säger Leif Gräsvik, vd Pajala bostäder i ett pressmeddelande.

Inom projektets ramar har all byggbar mark kartlagts och man räknar med att kunna skapa utrymme för 80 nya lägenheter på fyra tomter, ytterligare åtta radhus och cirka 40 villatomter.

 – Vi jobbar för att göra allt vi kan som kommun för att underlätta för entreprenörer att sätta spaden i marken. Vi kan utlova snabb hantering av de projekt som blir aktuella, säger kommunens utvecklingschef Fredrik Holmström.

Vice vd för Kaunis Iron, Åsa Allan, menar att bolaget vill vara med och dra sitt strå till stacken.

– Vi ska hjälpas åt att kommunicera ut möjligheterna som finns här och vårt underliggande behov (av personal reds anm.) är ju en garant för att nya bostäder behövs. Vi ser att det byggs nytt igen nu här i kommunen och att det föds barn i byarna, så vi måste alla hjälpas åt att skapa bra förutsättningar för ett växande Pajala. Det ska vi göra dels genom att åka på branschevent tillsammans, dels bjuda in aktuella entreprenörer, säger hon i en kommentar.

Enligt pressmeddelandet har en färsk attitydundersökning gjorts, som visar att 90 procent av kommunmedborgarna är positiva till nya dagbrott.

– Det finns en stark sammanhållning i Pajala som vi är mycket tacksamma för, det gör det möjligt för oss att ha en nära samverkan. Tillsammans ska vi nu förverkliga Bygglyftet och en gruvindustri för kommande generationer, säger Åsa Allan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125