23948sdkhjf

Norrland nästa för tunguthyraren

Arema Heavy Rental vill bli störst i Skandinavien, för att nå det målet måste den viktiga norrländska marknaden erövras och förhoppningarna är stora när en ny depå öppnas i maj.

Arema Heavy Rental fokuserar på att hyra ut större entreprenadmaskiner och har idag depåer i Billeberga, Malmö, Växjö, Helsingborg, Göteborg, Kristianstad och Märsta.

Nu riktar företaget blickarna åt ett nytt väderstreck: norrut.

– Vi är idag den ledande aktören i Sverige och strävar mot att bli det även i Skandinavien. Därför var det naturligt för oss att expandera till norra Norrland, säger vd Björn Janström i ett pressmeddelande.

Beslutet är taget och företaget räknar med snabba ryck, flytten av maskiner påbörjas i april och den 2 maj ska portarna slås upp till nya lokaler i Skellefteå, närmare bestämt i Kåge, nära E4.

Arema Heavy Rental räknar med att den västerbottniska depån ska bli lyckosam. Företaget omsatte 170 miljoner kronor 2023 och tror den kan bli över 200 miljoner när Kågedepån är i drift.

– Vår företagstillväxt, både vad gäller lönsamhet och omsättning, har varit stark de senaste åren och denna expansion möjliggör att vi kan fortsätta denna tillväxtresa trots omvärldsläget, kommenterar Björn Janström.

Företaget hoppas att både nya och befintliga kunder ska få nytta av Skellefteåanläggningen, man noterar att det blir allt vanligare att hyra sina maskiner i stället för att köpa dem och lyfter fram en ökad flexibilitet och mindre bundet kapital som möjliga anledningar.

Björn Janström lyfter också fram miljöaspekten, hållbarhet är en högt prioriterad fråga för många företag och genom att hyra maskiner ökar nyttjandegraden samtidigt som man får moderna maskiner som uppfyller de senaste miljökraven, förklarar han.

— Vi ser en ökande marknad för företag som väljer att hyra maskiner i stället för att köpa dem. Det är intressant att notera att de stora aktörerna, som har möjlighet att köpa, hyr maskiner från oss idag eftersom de ser fördelar med det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063