23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Maskinfesten kan börja

Den som vill frossa i maskiner kan börja ladda – mer demokörning, trygga affärer, legobyggen i världsklass och riktigt bra fest utlovas när Svenska Maskinmässan arrangeras för fjärde gången.

2016 drog Maskinleverantörerna igång en egen maskinmässa, tanken var att ge branschorganisationens medlemmar möjlighet att i ensamt majestät visa upp sina produkter.

Sedan dess har mässan anordnats vartannat år (förutom pandemiåret 2020 då mässan sköts fram till 2022) och i år är det dags igen, 30 maj–1 juni på Solvalla strax utanför Stockholm.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att genomföra Svenska Maskinmässan igen i slutet på maj. Utöver att mässan kommer vara på en kompakt anläggning som Solvalla där alla besökare har nära till allt på plats så är det mäktigt att även kunna genomföra denna magnitud av mässa så centralt i Stockholm, kommenterar Anton Erlandsson, affärsområdeschef för mässor på At Event, som arrangerar mässan tillsammans med Maskinleverantörerna.

Han lyfter också fram att mässan har fri entré, fri parkering och fria shuttlebussar från Sundbyberg.

Den stora fördelen är dock att mässan är en renodlad maskinmässa och att alla utställare är medlemmar i MaskinLeverantörerna, förklarar han.

– Detta lägger grunden till trygga och säkra affärer.

Mässans portar slås upp den 30 maj och dagen därpå, den 31 maj, håller näringsminister tillika vice statsminister Ebba Busch invigningstalet.

När hon sagt sitt kan även hon börja spana in alla intressanta maskiner och kanske provköra en och annan också.

Och det lär finnas mycket att beskåda, mässan är slutsåld med 110 utställande företag och i år kan man misstänka att många har mycket att visa upp eftersom de stora tillverkarna nyligen avverkat franska jättemässan Intermat.

– När jag pratat med våra utställare så får jag höra att många kommer satsa stort på årets Maskinmässa vilket är väldigt roligt, säger Anton Erlandsson.

2024 års upplaga är inte riktigt likadan som sist det begav sig. Till exempel har demoområdet utökats.

– Vi har fått in fler företag som vill visa och dema sina produkter/maskiner jämfört med 2022, konstaterar Anton Erlandsson.

En annan nyhet är en digital och interaktiv aktivitetskarta i 3D, som ska förenkla för både utställare och besökare.

Arrangörerna har också upprättat ett samarbete med David Gustafsson, vd på Brickscale och vinnare av Legomasters 2020.

Legomästaren kommer att få visa vad han går för, tanken är att han ska bygga något ”storartat” som sedan ska auktioneras ut till högstbjudande.

– David kommer hålla i en auktion på plats till förmån för Barncancerfonden, han kommer även hålla i andra utlottningar på plats för alla som donerar till välgörenhetssatsningen, förklarar Anton Erlandsson.

För den som till äventyrs inte haft tillräckligt kul under en lång och måhända het mässdag finns fler alternativ. Arrangörerna förklarar att den populära maskinfesten kommer anordnas även 2024, på torsdagskvällen är det dags och på agendan då står både underhållning och mat.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078