23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Fullpackat hos Wirtgen

Wirtgen Group har höga förväntningar på årets upplaga av Svenska Maskinmässan, och laddar sin monter med både vältar, hyvlar, krossar och läggare. Med mera!

Företaget tar bland annat med sig en rejäl hyvel; John Deere 670GP väger drygt 19 ton och har en motor på 175 kW (235 hästkrafter).

Företaget noterar att John Deeres väghyvlar har ratt som standard, och lyfter särskilt fram hyvelns”premium circle”, ett inneslutet lager istället för en öppen krans till bladvridningen ska leda till en underhållsfri lösning vilket i sin tur ska ge ett ökat vridmoment och högre hastighet.

Wirtgen Group lyfter fram att detta är en lösning som John Deere är i stort sett ensamma om.

Företaget tar också med sig en helt ny läggare från Vögele, 1900-5, Wirtgens fräs W150 Fi med hytt, jordpackningsvälten HC130i med Smart docs packningssystem i kombination med Hamms smart reciever (GNSS-mottagare) samt Hamms eldrivna vält HD12e och Vögeles eldrivna läggare mini 500.

Kleemann kommer också att synas på Solvalla, Wirtgen Group tänker visa återvinningskrossen Kleemann, MR 110i EVO 2, som bland annat är tänkt för återvinning av asfalt och betong, och som ska ha fått en del nyheter.

Wirtgen Group tar också med sig en ny kombibrännare från Benninghoven, för bränslen, träpulver och LPG (propangas).

Wirtgen Group staller ut i monter V:01.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094