23948sdkhjf

Dubbel funktion i ny slipersbytare

I samband med Vei og Anlegg-mässan i Norge avtäcker RF-System sitt senaste tillskott inom järnvägsentreprenad: Slipersbytaren RBS CLF.

Slipersbytare med befästningsmodul RBS CLF byter och knäpper fast slipersen i samma moment, något som både effektiviserar arbetet och ökar säkerheten på arbetsplatsen.

Den nya slipersbytaren bygger på RF-Systems produkt Slipersbytare RBS, men har nu en befästningsmodul som automatiskt knäpper fast slipersen mot rälsen i samma moment som slipersbytet sker. RF-Systems tester visar att detta både sparar arbetstid, arbetskraft och ökar säkerheten.

– Våra tester visar att befästningsmodulen sparar upp till 40 procent av tiden för befästning. Funktionen halverar också behovet av personalstyrka runt grävmaskinen vilket i sin tur ökar säkerheten under arbetet, säger Daniel Gadmar, Försäljningschef på RF-System.

Slipersbytarbladet används för att ta bort ballasten. Den robusta gripklon med två hydrauliskt manövrerade käftar hanterar säkert slipersen tack vare en lasthållningsventil. Befästningsmodulen hanterar både fastclip FC och FE befästningar och är utrustad med justerbara stoppar som ger en exakt positionering av slipersen.

Som standard är slipersbytaren utformad för 1 435 millimeter spårvidd, har ett ställbart djup och utrustas med ett redskapsfäste som passar med tiltrotator och snabbfäste.

Slipersbytare med befästningsmodul RBS CLF lanseras vecka 17 och kommer att finnas tillgänglig för beställning hos RF-Systems återförsäljare. En prototyp visades upp i samband med Nordic Rail mässan i oktober 2023. Den färdiga produkten kommer för första gången att visas upp på mässan Vei og Anlegg som hålls på NOVA Spektrum i Lilleström den 24-27 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106