23948sdkhjf

SVAB lanserar efterföljare till L8

”Det är ingen enkel uppgift att förbättra vårt nuvarande populära L8-handtag, men vårt skickliga utvecklingsteam har bevisat att det är möjligt”

2008 introducerade SVAB L8 och företaget, som tillverkar både handtag och tiltrotatorstyrsystem till grävmaskiner, noterar att handtaget sedan dess har vidareutvecklats och fått nya funktioner, och att det numera fabriksmonteras av flera tillverkare.

Nu ska L8 få en efterföljare, SVAB kommer att visa upp nyheten på Intermat i slutet av april och utlovar ytterligare funktionalitet och ergonomiska fördelar för maskinisten. 

Det nya handtaget kommer dock inte ensamt, SVAB planerar att lansera det tillsammans med ytterligare produkter. Enligt företaget handlar det bland annat om ytterligare handtagsvarianter som tillsammans med SVAB:s elektroniska joystickbas eJB ska göra det möjligt för SVAB att vara en helhetsleverantör på kompletta joysticks till maskintillverkaren för framtidens grävmaskiner.

– Det är ingen enkel uppgift att förbättra vårt nuvarande populära L8-handtag, men vårt skickliga utvecklingsteam har bevisat att det är möjligt och vi ser verkligen fram emot att få visa upp det för branschen på Intermat den 24 - 27 april, förklarar vd Fredrik Effestam i ett pressmeddelande.

Han anser att L8-handtaget och dess efterföljare passar perfekt på grävmaskiner och marknader där det är vanligt att man använder multifunktionella hydrauliska redskap som till exempel tiltrotatorer, men förklarar att man inte får glömma bort att det även finns grävmaskinister på andra marknader där behoven och kraven ser lite annorlunda ut

– Det känns därför extra roligt att vi nu kan presentera ett bredare sortiment med handtag till grävmaskiner som täcker även dessa behov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079