23948sdkhjf

Ramar ska sättas för bygg- och anläggningsbranschen

Vilket ansvar kan entreprenörer ta när det gäller social hållbarhet? Byggföretagen tänker borra ned sig i den frågan framöver. 

Att bygga hållbart handlar oftast om vilken klimatpåverkan man har. Nu genomför Byggföretagen en förstudie där man ska sätta ramarna för social hållbarhet i bygg- och anläggningsbranschen.

Målet med studien är att tydliggöra vilket ansvar entreprenörer inom bygg och anläggning kan ta i såväl företag som i projekt och som samhällsbyggare.

– Genom att förtydliga vad social hållbarhet innebär för ett bygg- och anläggningsföretag och hur bygg- och anläggningsprojekt kan bidra till ett socialt hållbart samhälle kan vi skapa både större konkurrenskraft och en mer attraktiv bransch, säger Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i ett pressmeddelande.

Hon menar att det saknas en övergripande bild målsättning inom branschen om vad social hållbarhet innebär – trots att många jobbar med frågan.

– Med detta i ryggen kan företagen förhoppningsvis bli bättre på att svara upp mot kommande upphandlingskrav, men också proaktivt visa på vilket ansvar de kan ta inom social hållbarhet, säger hon.

Förstudien genomförs med stöd från Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och pågår fram till november i år. 

Företag som deltar i studien är Anlab, Besab, Brixly, ByggDialog, Bygg och konsult i väst, H2 Entreprenad, Kålltorps Bygg, RO-gruppen, Råberget Entreprenad, Skanska, Skeppsviken, Vestia samt Hallå Hållbarhetsbyrå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109